Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτική Περιβαλλοντική Εκδρομή

    Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016   No comments

 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΩΝ  
ΒΟΛΒΗΣ - ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ

Το Α1, Γ2  και τα δυο τμήματα της Ε τάξης επισκεφτήκαν στις 23-3-2016 τον Φορέα Διαχείρισης λιμνών Βόλβης - Κορώνειας και έκαναν περιήγηση στην γύρω περιοχή.
Οι λιμναίες, χερσαίες και υδάτινες περιοχές του υγροτοπικού συστήματος λιμνών Κορώνειας - Βόλβης διακρίνονται  για την μεγάλη  βιολογική , αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική τους αξία.

Η περιήγηση  ξεκίνησε από το χωριό Σχολάρι όπου εκεί θαύμασαν δυο υπεραιωνόβια, γηραιά δέντρα πλατάνια από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Υπήρχαν πάνω από 90 φωλιές ερωδιών.




 Επόμενη στάση το χωριό Νυμφόπετρα, με το περίφημο πάρκο ασβεστολιθικών σχηματισμών, απομεινάρια γεωθερμικού πεδίου, βράχια που οι ντόπιοι τα ονομάζουν νυμφόπετρες, στηρίζοντας το όνομα τους σε παραδόσεις και θρύλους.




Είχαν την ευκαιρία για παιχνίδι και πρωινό κολατσιό.


Έπειτα κατευθύνθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης στην Απολλωνία.




Εκεί περιηγήθηκαν στην έκθεση ερμηνείας του Περιβάλλοντος του Εθνικού Πάρκου.

Είδαν το Βυζαντινό Λουτρό και το λεγόμενο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο που κατά την παράδοση δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και φύεται ο αιωνόβιος πλάτανος.





Η βόλτα συνεχίστηκε στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας δίπλα στην λίμνη Βόλβη. Με τηλεσκόπια και κιάλια παρατήρησαν τα πουλιά και έπαιξαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι.









Τελευταία στάση εκδρομής ήταν το χωριό Αγ. Βασίλειος, που φημίζεται για τους πολλούς πελαργούς. Εκεί επισκέφτηκαν το πύργο του Αγ. Βασιλείου που χρονολογείται τον 14ο αιώνα, ύψους 15 μ. στη Ν. όχθη της λίμνης Κορώνειας.





Ευχαριστούμε πολύ τις κοπέλες του Φορέα Διαχείρισης για την όμορφη ξενάγηση !!!!

Και 

... ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ πως είναι δίπλα μας ένας όμορφος κόσμος ...
μια ανάσα μακριά ... Χρειάζεται μόνο να τον ανακαλύψουμε!!!


Unknown

About Unknown

Βρίσκεστε στο blog του Δημοτικού Σχολείου "Κολχικού"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Write σχόλια

Advertise Here

Get updates in your email box

Complete the form below, and we'll send you our recent update.

Deliver via FeedBurner